Bedrijfsovername

Bent u voornemens om een bedrijf te kopen of juist te verkopen?  Het geldt als een van de belangrijkste momenten in uw leven als ondernemer en elke ondernemer krijgt er een keer mee van doen: de bedrijfsoverdracht. Of u nu wilt gaan overdragen binnen de familie, aan een medewerker, een derde of zelf een bedrijf wilt gaan kopen; een goede voorbereiding is van groot belang. Een overnameproces is complex en ondersteuning op strategisch, financieel, juridisch, fiscaal of emotioneel vlak is essentieel voor een succesvol traject. Wij helpen u hier graag mee. Onze registeraccountants, belastingadviseurs, juristen en corporate finance adviseurs werken nauw met elkaar samen om te komen tot een overname die bij u past.

De voordelen op een rijtje

 • Een persoonlijke pragmatische aanpak
 • Toegang tot al onze specialisten om uw overnameproces tot een succes te maken
 • Eén aanspreekpunt en korte lijnen
 • Als partner van ETL Global kunnen we gebruik maken van het wereldwijde netwerk van ETL, vertegenwoordigd in 50 landen
 • Uitgebreide transactie ervaring in het midden- en kleinbedrijf
 • Betrokkenheid bij u en het bedrijf, ook na afronding van de transactie

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvol overnametraject. Of het nu gaat om het kopen of verkopen van een bedrijf, er komt een moment waarop de vraag ontstaat wat het bedrijf waard is. De waardebepaling is dan ook vaak een vertrekpunt van het verdere traject dat wij graag voor u verzorgen. Deze waardebepaling geeft ook richting in het verkoop klaar maken van uw bedrijf en een daarbij behorend optimalisatieprogramma op maat. Heeft u nog geen koper voor uw bedrijf of bent u zelf op zoek om een bedrijf te kopen? Dan zoeken wij deze graag voor u. We helpen u bij het gehele overnameproces van A tot Z.

U kunt bij ons terecht voor:

 • Het verkoop klaar maken van uw bedrijf
 • Bedrijfswaardering
 • Opstellen van informatie & financieringsmemoranda
 • Zoeken van kandidaatkopers & -verkopers
 • Due Diligence
 • Begeleiding van het overnameproces van A tot Z

Zo gaan we te werk

Ieder overnameproces is uniek, maar onze ervaring leert dat dit een uitgebreid proces is en dat dit snel 6 tot 12 maanden kan duren. Wij komen graag in een vroeg stadium met u in contact om op basis van uw doelstellingen tot een traject op maat te komen. Een overnameproces begint dan ook met het bepalen van uw wensen en doelstellingen. Gedurende het traject staan deze wensen en doelstellingen centraal in de vele afwegingen die u in het traject zal gaan maken. Er zijn afhankelijk van een koop- of verkoopproces verschillende fases te benoemen, van waardebepaling en onderhandeling tot het opstellen en ondertekenen van de koopovereenkomst. In een persoonlijk gesprek nemen we deze fases met u door.

Onze begeleiding stopt niet bij het afronden van de overname. Het is bij koop belangrijk om stil te staan bij een goede overdracht van oud eigenaar naar nieuw management en het informeren van de belangrijkste stakeholders. Wij helpen u daarnaast graag bij een verzilveringsplan voor het benutten van eventuele schaalvoordelen. Verkoop van uw bedrijf betekent vaak een verandering in uw vermogenspositie en vergt daarmee aanpassing van uw financiële planning en estate planning (zorgen dat uw vermogen, bij leven en na overlijden, terechtkomt waar u dat wenst). Wij denken hierover graag met u mee.

Een kennismakingsgesprek als vertrekpunt

Speelt u met het idee om in de toekomst uw bedrijf te gaan verkopen? Wilt u zelf groeien middels een overname? Heeft u een aantal jaren managementervaring en overweegt u zich in te gaan kopen in een onderneming? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om de mogelijkheden en onze rol hierin te bespreken.