Overname autobedrijf Geert Stevering door Niek Vredegoor

30-05-2023

Met ingang van 1 januari jongstleden is Niek Vredegoor eigenaar geworden van Autobedrijf Geert Stevering. De overname is in twee fases uitgevoerd: Begin 2019 het eerste deel en begin 2023 het tweede deel.

“Het voelde meteen goed toen ik hier in 2016 als verkoper begon” zegt Niek. “Vanaf het begin af aan hebben we de intentie uitgesproken dat ik het bedrijf op een bepaald moment zou overnemen. Toen ik startte werd ik meteen ingeschakeld voor allerhande zaken en werd ik overal in betrokken; of het nu om autotechniek, auto-verkoop of personeel ging. Ik geniet daar enorm van, en nu nog meer omdat ik het nu voor ‘mijn eigen kop’ doe. We zijn erg blij met de begeleiding van John Jansen in het overnametraject. John komt al meer dan 20 jaar bij Geert en zijn echtgenote Els, om ervoor te zorgen dat de administratie op een correcte wijze wordt gevoerd en de jaarrekeningen zorgvuldig worden opgesteld. De jarenlange vertrouwensband die John heeft opgebouwd met Geert en Els, is de basis geweest om de overname begeleiding op een hele prettige en zorgvuldige wijze uit te voeren, zowel voor Geert en Els als voor mij. John heeft goed geluisterd naar onze wensen en dit uitgewerkt in enkele opties met daarbij de consequenties: voor- en nadelen. Hierin was hij heel ‘straight’: duidelijk, transparant en objectief. We wisten precies wat we aan hem hadden. Ook het vastleggen van afspraken, het opstellen van overeenkomsten was bij hem in goede handen. We kijken allemaal terug op een zeer prettig en geslaagd overname traject.”

Hoe gaat het nu met de onderneming? “Het ondernemen gaat niet vanzelf! Er is van alles gaande in de autobranche. De opkomst van elektrische auto’s die minder onderhoud behoeven, toenemende populariteit van campers, aandacht voor duurzaamheid en het gebrek aan gekwalificeerd personeel. Ik heb samen met Geert hier enkele jaren geleden al goed naar gekeken en we hebben toen beslissingen genomen voor de middellange termijn. Dat heeft erg goed uitgepakt: we groeien qua klantenbestand, de omzet in de werkplaats stijgt en dat heeft zijn effect op omzet en resultaat. En Geert en Els? Beiden zijn hier nog iedere week. Els verzorgt de administratie en Geert doet waar hij van houdt: auto’s repareren en onderhouden in de werkplaats.”